Hofte impingement kan være årsagen til dine hoftesmerter

Skader og gener i området omkring hoften er desværre blevet til hverdag for mange.

Smerter i hoften kan være ret så invaliderende og give anledning til, at den påvirkede må sygemelde sig fra arbejde og generelt omlægge sin hverdag til disse smerter og symptomer, der kommer fra området omkring hoften.

Ved hoftesmerter kan der være tale om hofte impingement. Dette er en tilstand, der kommer af en ændring af knoglestrukturen i hoften, der gør det sværere og mere smertefuldt at rotere i kroppen og udnytte den frie bevægelighed.

Er du usikker på, om du selv kunne lide af eller kender nogen, der kunne lide af hofte impingement, kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor vi klassificerer de oftest forekommende symptomer, såvel som hvordan disse kan behandles korrekt.

Årsager til hofte impingement

Vores hofter er en essentiel del af vores krop og har en hel del at sige i forhold til, hvordan vi roterer kroppen, bukker os forover, rejser os op efter at have siddet ned etc.

I disse tilfælde er det hofteskålen og hofteleddet, der skal samarbejde for, at vi kan bevæge os gnidningsfrit i hverdagen.

Ved hofte impingement kan der være tale om flere forskellige tilstande, hvor lige netop disse to dele af benet ikke kan samarbejde 100%.

Der vil her være tale om 3 forskellige typer af hofte impingement:

  • Knogletilvækst på hofteleddet.
  • Knogletilvækst på hofteskålen.
  • En kombination af de to ovenstående tilstande.

Ved disse tilstande vil det dreje sig om, at hofteleddet ikke kan rotere og bevæge sig gnidningsfrit i hofteskålen, hvilket kan give anledning til store smerter og afskære mange fra at udføre normale hverdagsaktiviteter.

Årsagen til hofte impingement kan enten være medfødt eller komme med tiden.

Er der tvivl om, hvorvidt der er tale om hofte impingment, vil en osteopat kunne udføre en særlig test af kroppens bevægeapparat for at finde ud af, hvilken tilstand der er tale om.

I hvilke tilfælde vil hofte impingement komme til udtryk?

Symptomerne for hofte impingement vil som oftest komme til udtryk ved en række specifikke aktiviteter som eksempelvis:

  • At gå fra siddende stilling til oprejst stilling (eksempelvis ved at stige ud af en bil).
  • Aktiviteter, der kræver foroverbøjede stillinger.
  • Bevægelser, hvor benet drejer ind foran kroppen.

Ved hver af disse aktiviteter kan der ved hofte impingement være tale om dybe jag af smerte, der kan stråle ind i lyskeområdet eller langsomt tiltagende smerter i området omkring hoften.

Kan tilstanden behandles?

Ved enhver form for smerte i hoften er det nødvendigt at søge professionel hjælp. Dette kan enten gøres hos en læge eller anden behandler.

Mange vælger i dag at søge behandling hos en osteopat for de skader og skavanker, de måtte opleve i hverdagen. Det gør de af den årsag, at der ved en osteopatisk behandling er grobund for positive og langvarige resultater.

Mange patienter, der oplever kroniske gener, har oplevet at få en ny hverdag efter osteopatisk behandling, der foregår manuelt og altid tager højde for kroppen som ét hele. Det samme vil gøre sig gældende ved hofte impingement.