Skal du til psykolog for første gang? Find gode råd her

Har du ikke prøvet at være til psykolog før, men er det snart tid til den første samtale? Så er det meget normalt at være nervøs. Det er der ikke noget at sige til. Du ved nemlig ikke, hvad du skal forvente, og det er en meget stor beslutning. Her finder du flere gode råd, når du skal til psykolog for første gang. Find psykologer i København her.

Intet problem er for lille

Du skal ikke være bange for, at dit problem er for lille. Alle problemer er velkomne hos en psykolog lige meget, hvad der er tale om. 

Det er helt naturligt at være nervøs

Det er uden tvivl helt naturligt at være nervøs og en smule usikker, når du skal have din første samtale med en psykolog. Dog går nervøsiteten væk for de fleste inden for de første 10 minutter af samtalen. Du vil nemlig opleve, at din psykolog ikke dømmer dig samt tager dig og dine problemer seriøst.

Sæt noget tid af til dig selv

Efter den første samtale er det meget muligt, at du har brug for noget tid for dig selv. Derfor er det en god idé at sætte noget tid af til dig selv efterfølgende, hvis du har mulighed for det. Det gør, at du kan reflektere og tænke i ro og mag uden forstyrrelser.

Det er op til dig, hvor meget du ønsker at dele

Du bestemmer altid helt selv, hvor meget du gerne vil dele med din psykolog. Du behøver altså ikke at fortælle noget, som du ikke har lyst til. Det er op til dig.